Överspänningsskydd för inkommande matning. Med den patenterade Safetec tekniken.

Nu presenterar vi den största nyheten inom åskskydd sedan vi kom med ED150 för 15 år sedan.
Safetec klass I innebär att du kan ersätta alla 3-fas applikationer med detta skydd. Egenskaperna är enastående.
Det är alltså ett skydd som är grov-/mellan- och finskydd. Det kan dessutom monteras utan extra försäkring vilket spar mycket tid och pengar. Restspänningen är fortsatt mycket låg och skyddet klarar överlast.

Safetec innebär en helt ny standard inom överspänningsskydd för inkommande matning. Det är helt ensamt i sitt slag på världsmarknaden.
Safetec kombinerar fördelarna från gnistgapsskydd och varistorteknik. Vid bortfall av ­nolla (glapp) mm så kopplar skyddet förbi till jord. Skydd med traditionell teknik kommer istället bli överhettade med risk för brand.
Tekniken bygger på att korta transienter (åska mm) går via en kombination av kraftiga gasurladdningsrör och varistor, långsamma störningar (TOV, glapp i neutralledaren mm) går via en patenterad krets och ­varistorn.

Precis som med ED150 har skyddet två indikeringar med till­hör­ande termosäkringar. Därigenom får
man ett redundant skydd, som vid larm fortfarande har ca 50% av skyddets kapacitet kvar och man hinner byta ut skyddet utan att anläggningen är oskyddad.
Vi lämnar 5 års garanti på Safetec skydd.

Safetec

Titta gärna på denna fim om Safetec tekniken.

Installation

Installeras i centralen ­parallellt efter huvudsäkringarna.
Safetec produkterna uppfyller bl a alla de senaste standarderna: SS-EN 61643.., IEC 61643-11 (Internationell) och UL 1449-ed3 (USA).Specifikation    Typbeteckning    E-nummer
Grov-/finskydd Safetec för 230V komplett   ED150S-TEC230  5270091